Fakturacenet
Image default
Finance

Wat is de BKR toetsing?

Het BKR of Bureau Krediet Registratie informeert verschillende organisaties over de kredietwaardigheid van consumenten. Kredietverstrekkers kunnen zelf bepalen of ze lid willen worden van het BKR en kunnen de coderingen zoals verstrekt door het BKR gebruiken om te besluiten of het verstandig om een krediet te verstrekken. Het BKR zorgt er dus voor dat zowel de kredietverstrekkers als de kredietnemers met meer zekerheid om kunnen gaan met leningen.

Op deze website kunt u alles lezen over de BKR toetsing en de gevolgen van een negatieve codering op de mogelijkheden om geld te lenen. We proberen om in onze artikelen de verschillende aspecten zo informatief en objectief mogelijk naar voren te brengen zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Steeds meer mensen hebben een negatieve BKR registratie, en in veel gevallen is een vergelijkbare toetsing onterecht. Wanneer u bijvoorbeeld per ongeluk bent vergeten om een aflossing te doen of wanneer u achterloopt met het afbetalen van uw hypotheek kunt u al een negatieve toetsing ontvangen en die blijft vaak gedurende enkele jaren staan. Steeds meer mensen vragen zich dan ook af of het mogelijk is om snel geld te lenen zonder een BKR registratie. In dit uitgebreide artikel behandelen we alle aspecten van de BKR registratie zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Veel mensen denken dat het BKR een bureau voor wanbetalers is, dit is echter niet het geval. Bijna iedere Nederlander komt wel eens in aanraking met het Bureau Krediet Registratie: wanneer u bijvoorbeeld een hypotheek afsluit houdt dit bureau bij of u op tijd bent met uw afbetalingen.

De meeste kredietverstrekkers gebruiken deze informatie om een beslissing te maken rondom het verstrekken van een krediet. Maar wat is het BKR of Bureau Krediet Registratie nu eigenlijk en hoe gaan ze te werk?

Het Bureau Krediet Registratie

Het BKR bevindt zich in Tiel. Het is een instelling opgericht door particulier initiatief waarbij het leengedrag van consumenten intensief en nauwkeurig wordt bijgehouden. Het bureau is opgericht om zowel de kredietverstrekker als de kredietnemer te beschermen. Kredietverstrekkers kunnen immers hun risico’s beperken en daardoor de kosten op peil houden en de kredietnemers worden tegen zichzelf beschermd wanneer ze kredieten afsluiten die ze nooit terug kunnen betalen.

Maar wat houdt een BKR codering nu eigenlijk in? Wanneer u een lening afsluit bij een aangesloten kredietverstrekker dan worden de gegevens automatisch doorgegeven aan de database van het BKR. Wanneer u vervolgens achterloopt op de terugbetalingen ontvangt u hiervoor een negatieve codering die het lenen van geld in de toekomst kan vermoeilijken.

Standaard zal de codering pas na vijf jaar worden verwijderd. De negatieve codering wordt echter doorgegeven door de financiële instantie, en zij zouden uiteindelijk dus kunnen besluiten om te registratie te annuleren. Wanneer u het geld terugbetaald en de kredietverstrekker lief aan kijkt is het misschien mogelijk om de negatieve codering vroegtijdig te laten verwijderen. Het is in ieder geval van belang om een negatieve codering te proberen voorkomen, aangezien dit het lenen van geld en het afsluiten van een hypotheek een stuk lastiger maakt.

BKR registratie verwijderen

Veel mensen weten niet goed waarom ze een negatieve toetsing of registratie hebben ontvangen en ontdekken dit pas zodra ze een krediet willen aanvragen. Het verstandigst is om in dit geval eerst de oorzaak te onderzoeken alvorens u op zoek gaat naar eventuele mogelijkheden waarmee u geld kunt lenen zonder BKR registratie.

Een negatieve toetsing kan bijvoorbeeld worden opgelopen door langdurig rood te staan op een rekening of creditcard. Veel mensen weten niet dat dit ook kredieten zijn en dat ze bepalend zijn voor uw mogelijkheid om in de toekomst te lenen. De codering wordt pas na vijf jaar definitief verwijderd en het is dus extreem belangrijk om vergelijkbare zaken goed in de gaten te houden!

Soms wordt er een fout bij het BKR gemaakt en blijft de registratie staan na de periode van vijf jaar. Wanneer dit het geval is, is het verstandig om contact op te nemen met het bureau. Onterechte registraties zullen namelijk verwijderd worden zodat het lenen van geld weer een mogelijkheid is. Wanneer u de registratie wilt verwijderen zonder dat er een fout is gemaakt, is het verstandig om contact op te nemen met de kredietverstrekker. In sommige gevallen zullen ze bereid zijn om de negatieve codering te verwijderen.

Soorten coderingen bij het BKR

Het BKR maakt voor het registreren van leningen gebruik van speciale codes die worden aangegeven met een letter. De A1 BKR codering betekent dat het nog mogelijk is om geld te lenen, een A1 codering betekent dat er een achterstand is waarvoor een herinnering is opgestuurd zonder terugbetaling. In dit geval kan er ook een deurwaarder langs worden gestuurd. Een A1 codering is nog niet erg ernstig, maar vanaf de A2 en A3 BKR codering wordt het erg lastig om bij de reguliere kredietverstrekkers een lening af te sluiten.

Mogelijkheden om geld te lenen zonder BKR toetsing

Zonder BKR toetsing is het mogelijk om geld te lenen, dit is echter een stuk lastiger. Ga er in ieder geval van uit dat de voorwaarden van een lening zonder BKR toetsing een stuk minder gunstig zijn dan die van een lening met BKR toetsing. Wanneer u een lening afsluit zonder BKR registratie betaald u vaak een hogere rente en zult u strengere voorwaarden ondervinden.

Wanneer u een lening zoekt zonder BKR registratie, is het belangrijk om creatief te zijn. Ga op zoek naar particuliere aanbieders of sluit minileningen af bij meerdere aanbieders. Voor meer informatie over het afsluiten van het snel lenen van geld zonder BKR toetsing kunt u de artikelen op deze website raadplegen.

https://snelgeldlenenbinnen10minuten.wordpress.com/2012/11/19/kan-je-vandaag-nog-super-snel-lenen-via-internet/