Fakturacenet
Image default
Shopping

Waarop u moet letten bij het kopen van dekbedovertrekken

Egyptisch katoen vs Fleece?

Egyptisch katoen wordt over de hele wereld erkend als het fijnste katoen voor beddengoed en het is onze favoriet! Beddengoed gemaakt van egyptisch katoen is sterk, licht en ademend. Een van de grote voordelen van Egyptisch katoen is dat het beter aanvoelt na gebruik en na elke wasbeurt.

Egyptisch katoen komt van een andere plant (Gossypium Barbadense) dan gewoon katoen, daarom heeft het andere en superieure eigenschappen. Egyptisch katoen heeft extra lange vezels die draden of garens produceren die dunner zijn en een kleinere diameter hebben, maar toch sterker zijn dan andere soorten katoen. Dit betekent dat de draden kunnen worden geweven tot een luxueuze duurzame stof waar geen ander katoen aan kan tippen.

Beddengoed dat als “luxe” of “hotelkwaliteit” wordt omschreven, is niet noodzakelijk van Egyptisch katoen gemaakt. Zoek naar het symbool van echtheid van Egyptisch katoen op het wasetiket of de verpakking.

De voordelen van Egyptisch Katoenen Beddengoed

Egyptisch katoenen producten kosten misschien iets meer dan, zeg, een standaard katoenen dekbedovertrek, maar de kwaliteit die u ervoor terugkrijgt is fantastisch.

Egyptisch katoenen bedlinnen is niet alleen ongelooflijk duurzaam en heerlijk zacht, het zal ook minder snel pluizen, wordt zachter naarmate het ouder wordt en gewassen wordt en is veel, veel lichter dan kortstapelige katoenen bedlinnen. Dit betekent dat het verfrissend ademend is tijdens warme zomermaanden en – met veel draadtellingen die boven de 600 komen – nog steeds isolerend tijdens de winter. Stelt u zich eens voor hoe fantastisch uw gasten zich zullen voelen nadat ze heerlijk hebben geslapen onder zulke rustgevende lakens.

Egyptisch katoenen beddengoed kan ook een groot voordeel zijn voor eigenaren van pensions. Vanwege hun grote neiging om water op te nemen, zullen gekleurde lakens gemaakt van Egyptisch katoen hun levendigheid behouden wanneer ze gereinigd worden en uw gastenkamers er niet uitgewassen uit laten zien.

Fleece 

Er zijn twee hoofdtypen fleece-materiaal. De eerste en meest voorkomende is polyester of synthetisch fleece. Dit werd ontwikkeld als alternatief voor wol en heeft alle voordelen van dit materiaal (ongeëvenaarde warmte, hypoallergeen, gemakkelijk te onderhouden en zacht), maar geen van de nadelen (het zware gewicht, allergische reacties, alleen chemisch reinigen, enz.)

Polyester fleece dekbedovertrekken zijn over het algemeen minder duur dan die wollen of katoenen fleece. Hoewel er variatie is in het soort fleece dat je krijgt, afhankelijk van het merk, zijn ze over het algemeen allemaal redelijk vergelijkbaar.

Het kopen van goedkope dekbedovertrekken is makkelijk als u kiest voor een mindere kwaliteit. 

dekbedovertrek