Fakturacenet
Image default
Home and Garden

Vinyl als bedekking van je vloer

Een kunststof vloer klinkt waarschijnlijk niet zo goed in je oren, toch zul je je verbazen over de voordelen dit type vloer je kan bieden. Vinylen vloerbedekking wordt gemaakt van de kunststofsoort polyvinylchloride. Een vloer van dit materiaal wordt opgebouwd uit meerdere lagen, waarvan de op een na bovenste bedrukt wordt.

Bijna iedere gewenste opdruk is daarbij mogelijk. Met een vinylen vloerbedekking kun je dus alle kanten op, er zal daarom ook altijd een vinyl zijn dat bij je interieur aansluit.

Verschillende vinyl dessins

Een vaak gekozen opdruk binnen de vinylen vloerbedekking is de houtopdruk. Bij het werpen van een eerste blik zal vrijwel niemand zien dat het geen echte houten vloer is. Daarnaast geeft het talloze andere dessins.

Wat dacht je van een opdruk van marmer, gesteente, kurk of traanplaat?

Het kan allemaal wanneer je kiest voor een vloerbedekking van vinyl. Om ervoor te zorgen dat de opdruk lang mooi blijft, krijgt het vinyl een bovenste beschermlaag.

De voordelen die vinyl je biedt

Het meest voor de hand liggende voordeel van een vinylen vloer, is dat deze goedkoper is dan de meeste andere alternatieven. Verder maakt het lopen over een vloer gemaakt van dit materiaal minder geluid dan bijvoorbeeld het lopen over een stenen vloer.

Daarnaast zal dit type vloer niet snel schade oplopen, zelfs niet wanneer je deze legt in de drukbezochtste kamer. Als laatste is een vloer gemaakt van vinyl gemakkelijk schoon te maken. Vinyl is dus zeker een verstandige keus.

https://www.parket-winkel.be