Fakturacenet
Image default
Management

New business plan ideas

 

Businessplannen helpen u bij het runnen van uw bedrijf

Een goed ondernemingsplan leidt u door elke fase van het opstarten en beheren van uw bedrijf. U gebruikt uw ondernemingsplan als een routekaart voor het structureren, leiden en laten groeien van uw nieuwe bedrijf. Het is een manier om na te denken over de belangrijkste elementen van uw bedrijf.

 

Businessplannen kunnen u helpen financiering te krijgen of nieuwe zakenpartners aan te trekken. Investeerders willen er zeker van zijn dat hun investering zich zal terugbetalen. Uw ondernemingsplan is het instrument dat u gebruikt om mensen ervan te overtuigen dat werken met u – of investeren in uw bedrijf – een verstandige keuze is.

 

Kies een format voor uw businessplan dat bij u past

Er is geen goede of foute manier om een ondernemingsplan te schrijven. Wat belangrijk is, is dat uw plan aan uw behoeften voldoet.

 

De meeste ondernemingsplannen vallen in een van de twee gebruikelijke categorieën: traditioneel of lean startup.

 

Traditionele ondernemingsplannen zijn gebruikelijker, hebben een standaardstructuur en moedigen u aan om in elk onderdeel in detail te treden. Ze vereisen vaak meer werk vooraf en kunnen tientallen pagina’s lang zijn.

 

Lean startup-bedrijfsplannen komen minder vaak voor, maar hebben nog steeds een standaardstructuur. Ze richten zich op het samenvatten van alleen de belangrijkste punten van de belangrijkste elementen van uw plan. Het kan een uur duren om ze op te stellen en ze tellen meestal maar één pagina.

 

 

 

Een traditioneel business plan is tijdrovend maar uitgebreid

Traditioneel ondernemingsplan

Dit type plan is zeer gedetailleerd, kost meer tijd om te schrijven, en is uitgebreid. Geldschieters en investeerders vragen vaak om dit plan.

Een lean business plan is sneller maar veelomvattend

Lean opstartplan

Dit type plan is gericht op een hoog niveau, snel te schrijven, en bevat alleen de belangrijkste elementen. Sommige kredietverstrekkers en investeerders kunnen om meer informatie vragen.

Traditioneel business plan formaat

 

Wanneer u uw ondernemingsplan schrijft, hoeft u zich niet aan de exacte opzet van het ondernemingsplan te houden. Gebruik in plaats daarvan de onderdelen die het meest geschikt zijn voor uw bedrijf en uw behoeften. Traditionele business plannen gebruiken een combinatie van deze negen secties.

 

Samenvatting

Vertel uw lezer kort wat uw bedrijf is en waarom het succesvol zal zijn. Vermeld uw missie, uw product of dienst, en basisinformatie over het managementteam, de werknemers en de locatie van uw bedrijf. Vermeld ook financiële informatie en groeiplannen op hoog niveau als u van plan bent om financiering te vragen.

 

Marktanalyse

U moet een goed inzicht hebben in de vooruitzichten van uw bedrijfstak en uw doelmarkt. Concurrentieonderzoek laat u zien wat andere bedrijven doen en wat hun sterke punten zijn. Zoek in uw marktonderzoek naar trends en thema’s. Wat doen succesvolle concurrenten? Waarom werkt het? Kunt u het beter doen? Nu is het moment om deze vragen te beantwoorden.

 

Organisatie en management

Vertel uw lezer hoe uw bedrijf zal worden gestructureerd en wie het zal leiden.

 

Beschrijf de juridische structuur van uw bedrijf. Geef aan of u uw bedrijf hebt opgericht of van plan bent op te richten als C- of S-vennootschap, een vennootschap onder firma of een commanditaire vennootschap wilt vormen, of dat u een eenmanszaak of een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (LLC) bent.

 

Gebruik een organigram om aan te geven wie de leiding heeft over wat in uw bedrijf. Laat zien hoe de unieke ervaring van elke persoon zal bijdragen aan het succes van uw onderneming. Overweeg cv’s van de belangrijkste leden van uw team op te nemen.

 

Dienst of productlijn

Beschrijf wat u verkoopt of welke dienst u aanbiedt. Leg uit hoe uw klanten hiervan profiteren en hoe de levenscyclus van het product eruit ziet. Deel uw plannen voor intellectuele eigendom, zoals auteursrechten of octrooiaanvragen. Als u aan onderzoek en ontwikkeling doet voor uw dienst of product, leg dat dan in detail uit.

 

Marketing en verkoop

Er is niet één manier om een marketingstrategie te benaderen. Uw strategie moet evolueren en veranderen om aan uw unieke behoeften te voldoen.

 

In dit deel moet u beschrijven hoe u klanten zult aantrekken en behouden. U zult ook beschrijven hoe een verkoop daadwerkelijk zal plaatsvinden. U zult later naar dit gedeelte verwijzen wanneer u financiële prognoses maakt, dus zorg ervoor dat u uw volledige marketing- en verkoopstrategieën grondig beschrijft.

 

 

 

business management 

vacatures

https://auto-verkopen-belgie.com/nl/info/52-zit-er-geen-reservewiel-op-de-auto/

 

https://www.newbusinessmanagement.com/