Fakturacenet
Image default
Internet

De betekenis van het groen slotje

Internet is een mooie plek waar je veel aan kunt hebben. Het kan echter ook een hele onveilige plek zijn waar je heel kwetsbaar kunt zijn. Daarom zijn er oplossingen bedacht zoals SSL-certificaten.

Dit is namelijk een manier om bijvoorbeeld jouw website te beveiligen. Je kunt dit zelf ook zien op andere websites. Dit is namelijk de betekenis van het groene slotje naast de domeinnaam. Het betekent dan dat de website veilig is om te bezoeken.

Versleutelen van informatie

SSL komt er eigenlijk op neer dat informatie wordt versleuteld. De informatie die uitgewisseld wordt om je website te kunnen laten draaien is hier een voorbeeld van. Er zijn hier allerlei regels voor opgesteld.

Dankzij SSL kunnen die regels worden nageleefd.

Het is dus altijd belangrijk dat je ervoor zorgt dat dit ook wordt gedaan rondom jouw website. Het is vaak zo dat hier door bezoekers op gelet wordt. Het is dus eigenlijk te zien als een soort extra keurmerk voor jou en jouw werkzaamheden.

Verschillende vormen

SSL-certificaten zijn er in verschillende vormen. Het is dus goed om eerst even uit te zoeken in hoeverre je deze certificaten nodig hebt voor datgene wat jij doet. Vaak is volledige validatie de beste vorm, maar in sommige gevallen kan een afgeslankte vorm al voldoende zijn.

Je zal dan in ieder geval altijd wel voldoende beveiliging hebben. Daardoor ben je ook direct een stuk aantrekkelijker om te bezoeken. Hier word je dan ook voor beloond in zoekmachines. Zij zetten je hoger in de resultaten.

https://www.swx.be